לפעמים, לא בא לנו ארוחה שגרתית אז מה עושים? חוטפים יוגורט עם גרנולה מלאה בפחמימות וסוכרים ויוגרט 0% שומן אבל מלא בלקטוז.
רוצים לאכול יוגורט עם גרנולה ולשבוע? להחשיב את המנה הזאת כארוחה?
השקיעו 5 דקות במתכון הזה ולא תאכלו יותר גרנולה מהסופר לעולם.
*המלצה לשילוב עם יוגורט שיש בו 6-10 אחוזי שומן ולא יוגורטים רזים שלא משביעים.
רכיבים:
כוס 1 מסך כל סוגי הפיצוחים (דלי הפחמימה הם בעיקר אגוז מלך, שקדים, פקאן, לוז, אפשר מעט קשיו)
רבע כוס גרעיני חמניה
רבע כוס גרעיני דלעת
3 כפות חמאת שקדים
50 גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
10-15 טיפות סוכרלוז נוזלי / כף אריתריטול / כף סוויטאנגו
כפית משחת וניל / תמצית וניל
כף קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
הכנה:
מרסקים גס את הפיצוחים בבלנדר או בסכין חדה.
מוסיפים את הגרעינים, חמאת השקדים, החמאה, המלח, הממתיק, משחת הוניל והקינמון
מערבבים היטב
מרפדים תבנית עם נייר אפייה ועליה משטחים את התערובת
אופים 8 דקות ב170 מעלות, פותחים ומערבבים וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות, שוב פותחים ומערבבים. משגיחים לא יישרף.
אחרי 10-12 דקות לערך, מוציאים ומקררים לגמרי.
מפוררים ושומרים בכלי אטום במקרר.
*את הגרנולה מומלץ להוסיף ליוגורט
*ניתן להוסיף פירות יער ושוקלד מריר 85% כמו בתמונה
שתפו איך יצא לכם בקהילה שלנו בפייסבוק סוכרת בשליטה שלנו שכולם יוכלו ללמוד.
בתאבון
שלכם, בתאל בר
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת