לפעמים כל מה שצריך זה לחם מתאים שימנע מאיתנו אכילה של פחמימות מיותרות. בלי התפחה, קל ופשוט! לחם טעים ודל בפחמימות שיעזור לכם לחזור או לשמור על אכילה שפויה ומאוזנת.
"הלחם הקבוע בבית שלי – לחם הפשתן של בתאל. וגם בבית של הבת שלי. אני עושה כל שבוע 2 לחמים אחד לנו ואחד למשפחה של הבת" (לאה)

מתכון:
100 גרם פשתן טחון
200 גרם קמח שקדים
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם גרעיני חמניה
1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים
180 מ"ל מים פושרים
חצי כפית מלח קצת
פלפל שחור
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
2. מרפדים תבנית נירוסטה בנייר אפייה
3. בקערה אחת, מערבבים את החומרים היבשים
4. בקערה אחרת מערבבים חומרים רטובים
5. מאחדים בין 2 התערובות, מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
6. מעבירים את התערובת לתבנית. ניתן לפזר קצת סומסום או קצח מלמעלה
7. אופים כ40 דקות. מצננים היטב ופורסים. שומרים בקירור
בתאבון!
שתפו איך יצא לכם בקהילה שלנו בפייסבוק סוכרת בשליטה שלנו שכולם יוכלו ללמוד.
בתאבון
שלכם, בתאל בר
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת