פוקצ'ה עסיסית! דלת פחמימות

מי מאיתנו לא אוהב פוקצ'ה? חמה כזאת עם מלח גס ותוספות מעליה? פוקצ'ה דלת פחמימות נשמעת כמו משהו בלתי אפשרי אבל זה קרה! הכנתי כזאת והיא יצאה מושלמת! תודה רבה לגיא פאוקר שף קודנדיטור שהגה את המתכון וחלק אותו איתי ועכשיו הוא גם שלכם. אז מתחילים!

רכיבים:

(תבנית בגודל 22*33)
בצק:
3 כוסות קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית קסנטן גם
½ כפית מלח
1 כוס חלב רגיל / שקדים / סויה
4 חלבוני ביצה
לציפוי:
¼ כוס שמן זית
2 כפיות רוזמרין קצוץ (אם מכינים בלי ירקות)
1 כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
אפשרויות נוספות: פרוסות עגבנייה, גבינה בולגרית/פטה שמנה, פלפלים. אם מכינים עם ירקות, כדאי להוריד את כמות הרוזמרין בחצי.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2.מערבבים יחד כל חומרי הציפוי בקערה ושמים בצד
3. מקציפים חלבונים במטרפה או במיקסר עד לכדי קצף יציב.
בקערית לערבב יחד את כל חומרי הציפוי.
4. בינתיים, בקערה שמים קמח שקדים, אבקת אפייה, קסנטן גם ומלח. מערבבים הכל ביחד.
5. מוסיפים חלב (איזה סוג שבחרתם) ומערבבים היטב.
6. מקפלים את החלבונים בהדרגה לתוך הבצק עד לקבלת עיסה אחידה.
7. משטחים את הבצק בתבנית בגודל 22*33
8. מפזרים מכל העיסה של הפוקצ׳ה את חומרי הציפוי.
9. אופים במשך 20-25 דקות עד שהפוקצ'ה מוכנה

שתפו איך יצא לכם בקהילה שלנו בפייסבוק סוכרת בשליטה שלנו שכולם יוכלו ללמוד.
בתאבון
שלכם, בתאל בר
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת

שיתוף:

מאמרים נוספים

צרו קשר

דילוג לתוכן