שוקולד מריר או שאוהבים או שלא ואני אוהבת! המתכון הזה מתאים גם למי שרוכשים שוקולד ורוצים להכין ממנו משהו יותר מדליק, עם טוויסט שגם ישביע בכל ביס. כאן הכנתי שוקולד ממוצקי קקאו ללא תוספים תעשייתיים (מלבד קצת ממתיק).
אם בן ה3.5 שלי אוכל, עשיתי את שלי.
תהנו

מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר 85 אחוז
(או מוצקי קקאו ביחס הזה: 100 גרם עיסת קקאו + 50 גרם חמאת קקאו)
חצי כוס טחינה גולמית
כף או 2 אגוזים ו/או פקאנים לא קלויים, קצוצים גס
ממתיק סוכרלוז 6-10 טיפות ולטעום (יש צורך בממתיק רק אם משתמשים במוצקי קקאו טבעיים כי בטבלאות שוקולד יש ממתיקים).
אופן הכנה:
1. ממיסים את השוקולד (או מוצקי הקקאו) על אמבט מים חמים עד שנמס כ80% מהשוקולד ומורידים.
2. ממשיכים לערבב מחוץ אש עד שהכל נמס
3. מוסיפים טחינה ואגוזים (ואם ממתיקים אז מוסיפים בשלב זה את הממתיק)
4. מוזגים לתבנית סיליקון עם הצורות הרצויות.
5. מצננים מבקרר בלבד (לא במקפיא). אחרי שעתיים בערך זה מוכן.
6. מוציאים ושומרים במקרר
בתאבון.
שתפו איך יצא לכם בקהילה שלנו בפייסבוק סוכרת בשליטה שלנו שכולם יוכלו ללמוד.
בתאבון
שלכם, בתאל בר
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת