כולנו אוהבים גביניות קישואים רכות וטעימות, אבל לפעמים החשש מפחמימות מונע מאיתנו להתפנק. הפעם אני שמחה לחלוק אתכם מתכון מנצח במיוחד, שפיתחה נעמה בוגרת תוכנית הליווי "לנצח את הסוכרת" – גביניות קישואים דלות פחמימות, שלא יגרמו לכם שום נקיפות מצפון! הן רכות ואווריריות מבפנים ומשביעות. מושלמות לארוחת בוקר, ארוחת ערב קלה או כנשנוש טעים ומזין.
רכיבים:
2 ביצים
כוס גב"צ (שמתי מוצרלה ופרמזן)
2 כפות גדושות קמח שקדים
כפית בהריון מתקדם פסיליום
כף שטוחה פסטו (אפשר במקום כפית שמן או חמאה ואורגנו או בזיליקום או טימין טריים או מיובשים)
פלפל גרוס
רצועות דקיקות של קישוא או זוקיני
שן שום גדולה כתושה/אבקת שום
לפיזור למעלה: שקד פרוס, קצח, מלח גס
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים חוץ מהקישואים ולמרוח בעזרת מרית על נייר אפיה
לסדר פרוסות קישואים במרווחים שווים בתוך הבלילה
לפזר מלמעלה שקדים עם או בלי קצח ולזרות מלח גס
תנור על 200 מעלות, תבנית במרכז התנור (לא בשליש התחתון כמו באפייה)
כ 15 דקות אפיה.
שתפו איך יצא לכם בקהילה שלנו בפייסבוק סוכרת בשליטה שלנו שכולם יוכלו ללמוד.
בתאבון
שלכם, בתאל בר
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת