פלפלים ממולאים דל"פ (מתכון של נעמה ממועדון סוכרת בשליטה)

כל מתכון וכל מאכל אפשר לשדרג לדל פחמימה. כל מה שצריך זה לרצות לשמור על אורח חיים בריא מאוזן ומלא חיוניות. נעמה ממועדון סוכרת בשליטה היא אלופה ביצירת מתכונים צבעוניים, מגוונים וטעימים. יאלה לעבודה – אפ אפ אפ – דל"פ.

מצרכים:

6 פלפלים בינוניים או 8 קטנים

1 קילו בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום מעוכות

כוס מלאה בכרובית טריה מגוררת או טחונה

4 כפות רסק עגבניות לא סוכר

2.5 כוסות מים חמים

שמן זית לטיגון ולטעם ( כ 4 כפות)

2 כפות קמח שקדים

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כפיות תבלין לשווארמה

2 כפיות פפריקה

מלח, פלפל

2 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים לפלחים גדולים.

הכנת המילוי:

לחמם 3 כפות שמן זית במחבת ולטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הכרובית ולטגן עוד 3-4 דקות. להוסיף את השום, לערבב ולהוסיף את הבשר. להגביר את החום ולטגן את הבשר עד שהוא משנה את צבעו. לפורר את הבשר עם מזלג תוך כדי טיגון. להוסיף כפית תבלין שווארמה, כפית פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.  לערבב חצי כוס מים חמים עם 2 כפות רסק ולהוסיף למחבת. לטגן עוד 2-3 דקות ולהוריד מהאש. להוסיף את הקמח שקדים, לערבב ולהוסיף פטרוזיליה.

הכנת הפלפלים:

לחתוך ולהסיר את ראש הפלפל. לשמור אותו בצד. לנקות את הפלפל מבפנים מהחלק הלבן וגרעינים שנשרו ולמלא בתערובת הבשר עד לפתח הפלפל. להסיר מראש הפלפל את הגרעינים ולהשתמש בראש כמכסה לפלפל..

הכנת הרוטב והרכבת המנה:

לחמם כף שמן בסיר ברוחב מתאים (רצוי סוטאז), לטגן את שארית התבלינים והשום ולהוסיף את הרסק שנותר עם 2 כוסות מים חמים. לסדר את הפלפלים בסיר וביניהם את הקולורבי, כך שיתמוך בפלפלים כשיתרככו.

לכסות ולהביא לרתיחה, לבשל כשעה ורבע עד שהפלפלים מתרככים ולהעביר ללא מכסה לתנור מחומם ל 200 עד שפני הפלפלים משחימים.

בתאבון !

תזונה מאוזנת וטעימה תומכת בתהליך עמוק של איזון פיזי ומנטלי

אצלנו אין תפריטים ולא סופרים שום דבר - אנחנו מסגלים לעצמנו הרגלים חדשים והקשבה עמוקה לגוף. זה שינוי הדרגתי כזה שישאר לתמיד.

שיתוף:

מאמרים נוספים

צרו קשר

דילוג לתוכן