שנים שאתם רגילים לשבור את צום יום הכיפורים עם מרק או עוגיה ואחרי זה לאכול?
למי שאוכלים בשגרה תזונה דלת פחמימות, צום יום הכיפורים מעולם לא היה קל יותר.
לכן כשהצום מסתיים, אין שום סיבה בעולם להסתער על מאכלים רוויים בפחמימות ולהכביד על עצמכם.
כך תוכלו לשמור על היתרונות הבריאותיים של צום (יום הכיפורים וגם בכלל)…ולהשאר מאוזנים.
הכינו לעצמכם מראש, מתכון אחד או שניים ממגוון המתכונים שיש לכם כאן באתר או בקהילה שלנו בפייסבוק: סוכרת בשליטה שלנו ואתם מסודרים.
הנה מקבץ של מתכונים שבחרתי עבורכם שהם קלים להכנה ויעזרו לכם לשמור על רמת סוכר תקינה ותחושת שובע ממושכת.
עוגיות חמאת בוטנים וגם עוגיות טחינה נהדרות
(מתכונים מאת בת-אל תבורי)
עוגיות חמאת בוטנים
רכיבים:
2 כוסות קמח שקדים
6 כפות ממתיק
ביצה
כוס חמאת בוטנים טבעית
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
הכנה:
לערבב
לגלגל לכדורים
לסמן עם מזלג
180 מעלות 15 דקותלהוציא ולחכות שיתקרר
עוגיות טחינה
רכיבים:
150 גרם קמח שקדים
חצי כוס אריתריטול/סוויטאנגו
חצי כפית קסנטן גאם לייצוב הבצק (לא חובה)
רבע כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת/70 גרם שמן קוקוס
חצי כוס טחינה גולמית
כפית תמצית וניל
לקישוט: אגוזי מלך/פקאן/שקדים גרוסים/שברי קוביות שוקולד 90%/שומשום
הכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבביםאת קמח השקדים, הממתיק, קסנטן גאם ומלח, מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מגלגלים כדורים מהבצק, רצוי קטנים אבל אפשר גם בינוניים. בערך בגודל של כדור פינג פונג.
מניחים בתבנית במרווחים כי העוגיות מתפשטות מעט.
נועצים בכל עוגיה בעדינות אגוז/שקד/שוקולד או מפזרים מעל שומשום.
מכניסים לתנור לעשרים דקות רק עד שהעוגיות מזהיבות מעט. העוגיות החמות מתפוררות לגמרי ולכן חשוב לא לגעת בהן עד קירור מלא.
מאחסנים בטמפרטורת החדר או במקרר.
עוגת אגוזים מעולה
מצרכים:
100 גרם קמח שקדים (כוס)
50 גרם קוקוס טחון (חצי כוס)
75 גרם אגוזים שונים טחונים גס (חצי כוס)
כפית אבקת אפיה
3 ביצים
110 גרם אריתריטול (חצי כוס) + 2 שקיות סטיביה (או כמה טיפות של סוכרלוז נוזלי במקום הסטיוויה)
רבע כוס שמן זית
גרידת לימון מחצי לימון
30 גרם מיץ לימון
כפית תמצית וניל
(אופציונלי – להוסיף שוקולד מריר)
הכנה:
1. מחממים תנור ל170 מעלות
2. מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה
3. מערבבים ביחד את הרטובים עם הממתיק (ביצים, שמן זית, תמצית וניל, מיץ לימון + גרידה, אריתריטול וסטיביה) – ניתן להקציף. ייצא יותר תפוח אבל ממש לא חובה
4. מוסיפים את היבשים לתוך הרטובים (קמח שקדים, קוקוס טחון, אבקת אפייה, אגוזים ואם רוצים, פתיתי שוקולד מריר) ומערבבים היטב
5. מעבירים לתבנית ואופים בתנור 35 דקות בלבד.
העוגה מוכנה כשנוצרת שכבה מעט כהה מלמעלה. כשהיא מתקררת היא מתקשה למעלה ובפנים היא ממש רכה וטעימה.
* נשמרת במקרר גם שבועיים אם נשאר משהו😉
בתאבון!
עוגיות פיצוחים
מצרכים (ל16-20 עוגיות):
100 גרם אגוזי פקאן לא קלוי קצוץ
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם גפרורי שקדים או שקדים שלמים קצוצים
50 גרם אגוז לוז (בונדוק) לא קלויים קצוצים דק (אחרת נשרפים)
25 גרם גרעיני חמניה
25 גרם גרעיני דלעת
2-3 כפות שומשום
2 חלבוני ביצה גודל L
כפית תמצית וניל
1/3 כוס אריתריטול + 3 שקיות אבקת סטיביה (או 1/3 כוס סוויטאנגו)
כ1/2 כפית קינמון (לתוך העוגיות או לבזוק מעל, ממש לפני האפייה) – לפי הטעם.
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל170 מעלות
2. קוצצים את כל האגוזים ומכניסים אותם לקערה עמוקה
3. מוסיפים את החלבונים, הממתיק, תמצית הווניל (ואם אוהבים אז גם קינמון) ומערבבים
4. בעזרת כף מניחים גבעות אחידות של תערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה
(יש לשים לב שהעוגיות לא עבות מדי כדי שייצאו קריספיות)
5. אופים 15 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור) ועוד 2-3 דקות על טורבו כדי שהעוגיות יתייבשו. אם יש לכם זמן, ניתן להוריד את חום התנור ל100
מעלות ולאפות 20 דקות נוספות (ללא הטורבו). זה יעזור להן להיות יותר קריספיות.
6. יש להסיר מהתבנית רק כשיתקררו. הן מתקשות גם אחרי האפייה.
7. שומרים בצנצנת אטומה
בתאבון!
עוגת שיש מצוינת
(מתכון מהרשת – מתורגם באדיבותה של רותי אזולאי)
חומרים:
5 ביצים גדולות
1/2 כוס קרם/חלב קוקוס אני שמתי חלב שקדים
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
1 כף אבקת אפיה
2 כפות אבקת קקאו (אני שמתי 2 כפיות)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס סוויטנגו/אריתרול
אופן ההכנה:
בקערה לשים את הביצים, סוכר, וניל וחלב קוקוס לערבב היטב ולהוסיף לתערובת את קמח הקוקוס, קמח השקדים ואבקת האפיה
ושוב לערבב היטב
לקחת מהתערובת בערך כוס וחצי לקערה נפרדת ולהוסיף לה את הקקאו והקרם/חלב קוקוס/שקדים ולערבב היטב
בתבנית של אינגליש קייק לבנות את העוגה בשכבות שיכבה ראשונה וניל מעל שיכבה קטנה יותר של שוקולד וכן הלאה בסוף לקחת סכין וליצור צורות עיגולים
לאפות בחום של 180 מעלות בערך כ-50 דקות או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש
בתאבון!
עוגת פירות יער ושוקולד (אופציונלי)
מצרכים:
(תבנית אינגליש קייק – עדיפות לנירוסטה)
120 גרם קמח שקדים
2.5 כפיות אבקת אפייה
3 כפות אריתריטול + חצי כפית עד כפית סוכרלוז נוזלי / 2-3 כפות סוויטאנגו
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמן זית (עדין)
100 גרם פירות יער שהופשרו כשעה מראש במסננת
50 גרם שוקולד מריר 85% (שבבים מוכנים או קצוץ לשבבים)
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות
2. מרפדים תבנית אינגליש קייק בפסים של נייר אפייה (למנוע הדבקות)
3. מערבבים את כל המצרכים היבשים: קמח, אבקת אפייה וממתיק, בקערה
4. טורפים את הביצים ומוסיפים אליהן תמצית וניל + שמן זית
5. שופכים את תערובת הרטובים לתוך היבשים וטורפים עם מטרפה במהירות עד איחוד הבלילות.
6. מעבירים את הבלילה לתוך התבנית
7. רגע לפני הכניסה לתנור, מפזרים באחידות מלמעלה, שוקולד ופירות יער
8. אופים באמצע התנור 22-25 דקות עד שהעוגה משחימה יפה
9. מצננים
10. אם אוכלים מיד, אין צורך לקרר. אם העוגה נשארת כמה ימים, שומרים במקרר.
בתאבון!
עוגיות שקדים עם טוויסט!
רכיבים ל12 יחידות בערך:
1 כוס קמח שקדים
2 כפות ממתיק (אריתריטול/סוויטאנגו/סטיביה)
2 כפות שמן קוקוס מומס
1 כף מים
הטוויסט!
1/8 כפית מלח ים (אני שמתי אטלנטי גס שריסקתי קצת)
הכנה:
1. חממו תנור ל170-180 מעלות
2. ערבבנו את כל המצרכים בקערה לעיסה אחידה
3. תטעמו (כן כן. זה חשוב כי כל אחד אוהב רמת מתיקות ומליחות אחרת)
4. חלקו את התערובת ל12 יחידות בגודל שווה (אני שוקלת את כל המסה ומחלקת 12. יצא לי 13-14 גרם כל עוגיה)
5. גלגלו כל עוגיה לכדור, מעכו קצת בין 2 כפות הידיים והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה
6. עם מזלג, מעכו טיפה את העוגיה שתקבל סימן של המזלג (לא חובה)
7. אפו בתנור שחומם מראש כ 10-12 דקות (אני אופה בתחתית התנור כי הוא שורף לי באמצע)
8. כשהזהיבו, הוציאו וצננו. שמרו בקופסא אטומה בחוץ.
בתאבון!
עדכנו בקהילה שלנו בפייסבוק סוכרת בשליטה שלנו מה הכנתם ואיך יצא.
צום קל וגמר חתימה טובה.
בתאל בר
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת