כפי שרובנו יודעים, תזונה רוויה בפחמימות מקושרת
במחקרים רבים לעלייה במשקל, להשמנה ולמחלות מטבוליות רבות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, כבד
שומני, תחלואה לבבית ועוד.
מה שרוב האנשים לא יודעים הוא שלא כל הפחמימות נוצרו שוות.
איכות הפחמימה כן קובעת.
השוקולד המריר למשל, הוא נשנוש דל בפחמימות עם יתרונות בריאותיים רבים.
במיוחד לכבוד יום השוקולד המריר, הנה כמה סיבות שבגללן שווה לכם לאכול אותו:
שיפור תפקודים מוחיים כגון זיכרון
שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון והוא אחד
המקורות החזקים ביותר להגנה על רדיקלים חופשיים בתזונה האנושית.
מדענים מצאו כי נוגדי חמצון יכולים להגן מפני
מחלות קשות וביניהן מחלות שגורמות לירידה בתפקוד המוח כמו אלצהיימר.
שיפור במצב הרוח
השוקולד הוא מקור מצוין לחומצת האמינו
פנילתילמין אשר ממריצה ייצור אנדורפינים וסרוטונין. אלה אחראיים על תחושת האושר והסיפוק
הטבעיים שלנו שכמובן גורמים לשיפור במצב הרוח
מוריד את התחלואה הלבבית
הקקאו שבשוקולד מכיל אנטיאוקסידנט נוסף בשם אינולין
אשר יכול להפחית משמעותית את מדדי הדלקת בגוף מה שלאורך זמן יכול להוביל לירידה
בשיעורי מחלות לב ומחלות כרוניות אחרות.
לשוקולד המריר תכונות נוספים אשר יכולות להיטיב
עם הבריאות שלנו אבל האם כל שוקולד הוא בעל תכונות איכותיות?
לכתבה המלאה, לחצו כאן:
מהו בעצם שוקולד מריר?
שוקולד מריר מיוצר על ידי שילוב של שומן וסוכר עם קקאו.
בניגוד לשוקולד חלב, שוקולד מריר עשוי עם מעט מאוד או בכלל ללא מוצקי חלב והוא
מכיל פחות סוכר ויותר קקאו.
עם זאת, ברוב השוקולדים בשוק, תוכלו למצוא סוכרים וממתיקים מכל מני סוגים. אלה,
משמשים לאיזון המרירות של הקקאו.
שיעור הקקאו במוצר הסופי, הוא שקובע עד כמה השוקולד מריר וברמה גבוהה.
ככלל אצבע, שוקולד מריר באיכות גבוהה מכיל
לפחות 70% קקאו ומעט סוכר.
שוקולד מריר איכותי עשיר במיוחד בפלבנואידים, שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה המצויים
במזון צמחי.
למעשה, שוקולד מריר באיכות גבוהה מכיל יותר פלבנואידים מאשר מזונות רבים אחרים כמו
תה שחור, יין אדום ותפוחים. בשל תכולת הפלבנואידים העשירה שלו, שוקולד מריר איכותי
נקשר למגוון יתרונות בריאותיים, כמו: סיכון נמוך יו0תר למחלות לב ושיפור תפקוד
המוח.
תכולת פחמימות של שוקולד מריר
רוב החטיפים והממתקים בשוק, עשירים בפחמימות ולכן
עלינו לבחון את אכילתם בכל פעם מחדש.
עם זאת, בהשוואה לסוגים אחרים של שוקולד וסוכריות, שוקולד מריר באיכות גבוהה הוא
נמוך יותר בפחמימות.
בהתאם למותג, כ30 גרם של שוקולד מריר המכיל 70-85% מוצקי קקאו, מכיל עד 13 גרם
פחמימות ו-3 גרם סיבים, מה שאומר שיש לו כ-10 גרם פחמימות נטו.
פחמימות נטו מחושבות על ידי הפחתת פחמימות בלתי נספגות מתכולת הפחמימות הכוללת.
האם ניתן ליהנות משוקולד מריר בתזונה דלת פחמימות?
בהתאם למגבלת הפחמימות היומית שלכם (כל אחד
לעצמו ולגופו), בהחלט ניתן יהיה ליהנות משוקולד מריר באיכות גבוהה, במידה.
ככל שהתזונה שלכם מופחתת בפחמימות (למשל כמו
בתזונה קטוגנית), כך כמות השוקולד בצריכה היומית תהיה מופחתת על מנת לא להפר את
היתרונות הבריאותיים של התזונה שבה בחרתם.
כמו כן חשוב לדעת ששילוב שוקולד מריר בתזונה צריך להילקח בחשבון עם מזונות אחרים
שמכילים פחמימות.
בשורה התחתונה, איזה שוקולד מריר הוא הכי מומלץ?
קודם כל, חשוב
שיהיה לנו טעים אבל לא על חשבון הבריאות שלנו.
שוקולד מריר עם פחות מ-70% קקאו מכיל כמות פחמימות
גבוהה יחסית ולכן קשה מאוד לשלב אותו בצריכת הפחמימות היומית.
דבר נוסף שחשוב לזכור וכמו שכתבתי בהתחלה: לא כל הפחמימות נוצרו שוות.
בשוקולד חלב ושוקולד לבן, מוספים חומרים שהם לא רק סוכר אלא מייצבים מסוגים שונים
שעוזרים לשוקולד לשמור על המבצע והטעם שלו.
בסופו של דבר, המינון הוא המפתח לתזונה מאוזנת
ובריאה.
שיהיה לכם יום מתוק
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת וטרום סוכרת
סוכרת בשליטה