ריווח אכילה – למה זה שווה לכם לא לאכול?

ריווח אכילה

ריווח אכילה: במהלך 14 שנות נסיוני כאחות ראיתי הכל מהכל בטיפול בסוכרת. חקרתי, בדקתי, למדתי והבנתי שההמלצות לאכילה לאורך כל היום הן פשוט לא הגיוניות. שמעתי את המטופלים שלי בבתי חולים מסרבים לאכול "משהו קטן בערב" רק בשביל שהסוכר בבוקר יהיה תקין. "אני לא רעבה! לא ברור לי למה לאכול. לא הגיוני יותר לא לאכול כדי שהסוכר יירד?" שאלות כאלה ואחרות תסכלו אותי כמטפלת ואשת מקצוע. במסגרת פרוייקט לטיפול בחולים מאושפזים עם סוכרת בבית החולים שעבדתי בו, פגשתי רופא אנדוקרינולוג שפתח לי את העיניים. "את מכירה את השיטה של צום לסירוגין לאיזון סוכרת?" הוא שאל אותי. אמרתי שלא. אף אחד לא לימד אותי את זה. מאז שיצאו ההנחיות התזונתיות בשנות ה80, שהמליצו על אכילה כל 3 שעות (משהו קטן או גדול זה לא משנה) בדגש על תזונה עשירה בפחמימות, התחילו לצוף לשטח כל המחלות המטבוליות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם ועוד מחלות אוטואימוניות שלא ברור איפה היו בעבר. אולי כי הן פשוט לא היו?? במשך שנים רבות אנשים צמו בין ארוחות (או אפילו במשך ימים שלמים) כי פשוט לא היה להם מה לאכול והפלא ופלא…הם היו הרבה יותר בריאים ממה שאנחנו ב50 שנים האחרונות. כהרגלי, התחלתי לחקור ולקרוא ונדהמתי. המחקר בנושא קיים כבר למעלה מעשור. איך זה שלא ממליצים על זה לכולם? בתור מתבגרת מגיל 10 ועד לפני 4 שנים (בגיל 35) התמודדתי עם דיאטות והתעסקתי עם המשקל בלי סוף. כשהבנתי שאחד היתרונות של השיטה הזאת הוא ירידה במשקל, הייתי חייבת לנסות וכך היה. נדהמתי מהתוצאות במשקל, בהיקפים ובבריאות שלי והחלטתי לשלב את השיטה במודל שפיתחתי לאיזון סוכרת וירידה במשקל בסדנאות ובליווי האישי שאנחנו מציעים בסוכרת בשליטה.

אז למה שווה לכם לרווח אכילה? (שונאת את המילה צום)

ריווח אכילה זוהי גישה מדעית מגובה מחקרית ובה הצלחות רבות להשגת בריאות מיטבית (איזון סוכרת, ירידה במשקל ושמירה על התוצאות, שיפור אכילה רגשית וחשקים למתוק ועוד המון המון יתרונות) ריווח אכילה מורכב משני תחומי זמן כאשר באחד אנחנו אוכלים ובאחר, לא. למה זה קל? כי זה מבוסס על הקשבה לגוף. לא רעבים, לא אוכלים.

למה כדאי לרווח אכילה בסוכרת ובכלל?

  1. שיפור הרגישות לאינסולין (או לחלופין הקטנת התנגודת לאינסולין והתמודדות עם מחלת הסוכרת).
  2.  ירידה במשקל במינימום מאמץ, צמצום היקפים ושיפור מדד מסת הגוף (BMI – Body Mass Index)
  3. צמצום תחושת הרעב בין הארוחות.
  4. מתן אפשרות לגוף לרפא את עצמו (Self-healing, Autophagy, אוטופגיה).
  5. שיפור התחושה הכללית.
  6. השגת צלילות מחשבתית גבוהה.
  7. שיפור באנרגטיות ובחיות (Vitality).
  8. השגת אריכות חיים

האם יש חשיבות למה שאוכלים בחלון האכילה?

חד משמעית כן! ע"י הפחתת כמות הפחמימות בחלון האכילה למינימלית (תלויה באדם, בצרכים וביכולות שלו), נאפשר לגוף לייצר הפחתה ברמות הסוכר בדם מה שיגרום לו להפריש פחות אינסולין הידוע כגורם עיקרי לצבירת שומן רעיל בגוף. כל זה יאפשר להשיג תחושת שובע טובה ולאורך זמן, הפחתת כמויות המזון וירידה במשקל.

"אבל אני רעבה כל הזמן! איך אני ארווח אכילה?" שאלה מעולה שהתשובה עליה נמצאת בגוף השאלה. הרעב המתמיד נובע כתוצאה מאכילה לא מבוקרת. תזונה מאוזנת היא לא נושא הפוסט אבל בהחלט חשוב מאוד ללמוד איך להרכיב צלחת מאוזנת ואת אנחנו מלמדים בסדנת איזון והרזיה בהנחיית צוות מקצועי שתומך בתהליך שלכם עד שתשיגו תוצאות לשביעות רצונכם.

מהו ריווח אכילה נקי ולמה זה חשוב?

כשרמות האינסולין בגוף נמוכות בזמן תקופת הריווח, מתרחש תהליך קסום שבו הגוף מחפש מקורות אנרגייה חלופיים. לכן, בזמן שלא אוכלים, הגוף לא עסוק בלפרק אוכל שאכלנו אלא בלפרק שומן עודף. כך מתרחשת בין היתר גם ירידה במשקל. במקביל, יכולת הריכוז והערנות משתפרות פלאים והשינה הרבה יותר איכותית. ריווח אכילה נקי מאפשר ירידה בחשקים, בכמויות האוכל ובאופן כללי ביחס של האדם לאוכל. לא אהבתם ירקות? פתאום יבוא החשק לאיזה ירק מוזר… החשק לג'אנק פוד יורד. קיבולת הקיבה יורדת משמעותית וכמויות האוכל פוחתות משמעותית. ההתעסקות באוכל פוחתת.

אנחנו לא סופרים שעות!

מה כולל ריווח אכילה נקי? מים, תה צמחים, סודה וקפה ללא סוכר, ללא ממתיקים, ללא חלב מכל סוג. כל דבר אחר עלול לגרום להפרשת אינסולין מה שמפר את ריווח האכילה.

למה חשוב לשים לב כשמרווחים אכילה (במיוחד כשמדובר בשעות רבות) חשוב לשתות מים מחשש להתייבשות להתייבשות חשוב לאכול בחלון האכילה, מגוון – כדי שלא יחסרו לכם בגוף אבות מזון וויטמינים הדרושים לקיום תקין חשוב לפתוח את חלון האכילה בצורה מתונה ולא להתנפל על אוכל

ריווח אכילה – למי השיטה לא מתאימה?

נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים מתחת לגיל 18, אנשים בתת-משקל (מתחת ל-BMI 18.5) ואנשים עם הפרעת אכילה מכל סוג שהוא.

כל אדם שנוטל תרופות או סובל מבעיה רפואית כלשהי חייב ביעוץ מקצועי לפני שמשלבים ריווח אכילה ולכן מידע זה מהווה מקור ידע בלבד ולא המלצה מכל סוג שהוא לביצוע ריווח אכילה.

רוצים לנסות גם?

מוזמנים לבחור את הסדנה הקרובה הרלוונטית עבורכם ולהצטרך למעל 1000 לקוחות מרוצים.


מאת בתאל בר 
אחות מוסמכת לטיפול בסוכרת 

שיתוף:

מאמרים נוספים

צרו קשר

דילוג לתוכן