לאחר 13 שנים של עבודה בבתי חולים, קריאת 100 מאמרים מדעיים ועבודה בקרב רופאים שבאמת מבינים את מחלת הסכרת, הגעתי למסקנה מרתקת: למעלה מ-80% מהאנשים המאובחנים עם סכרת סוג 2, מחזיקים בתסמין של משהו גדול יותר שקורה בגוף. כלומר, טיפול בסכרת סוג 2 אינו טיפול במחלה, לפחות לא מבחינתי, אלא בשורש של מה שהוביל לתסמינים – שיחדיו נקראים "סכרת סוג 2". במסגרת הטיפול עימי, מטופלים מקבלים את ההזדמנות להסתייע בידע שלי ושל צוותי על מנת ליצור סביבה נעימה ובריאה לשינוי בתוך הגוף, כך שהסוכרת והמשקל מעין מסדרים את עצמם. ניתן להמשיך לקרוא כדי לגלות פרטים נוספים וליצור עימי קשר באופן אישי על מנת להרחיב את השיח.

טיפול בסכרת סוג 2 הוא לא דיאטה אלא שינוי חיים
אני לא מוכרת דיאטה. אני מוכרת הזמנה. הזמנה לשנות את החיים. דרך אחת לשנות את החיים, היא לשנות את הצורה בה אנחנו חיים אותם. והתוצאה? חזרה לבריאות מיטבית. לפני הכל, הבה נדבר על התנהגות ועל מטרות. כל התנהגות היא לשם מטרה מסוימת, גם אם היא לא מודעת, גם אם היא מיטיבה או שלא. על מנת לקחת את השליטה חזרה על ההתנהגות שלנו, עלינו להחליט באופן מודע לאן ואיך אנחנו רוצים להתקדם.
מה חשיבותן של מטרות בריאות במסגרת טיפול בסכרת סוג 2?
מטופליי לומדים להציב מטרות חכמות לתהליך, מטרות שהם עצמם הציבו, מטרות הרלוונטיות לבריאות מיטבית. מטרות, אשר ידריכו ויכוונו את ההתנהגות שלהם. מדוע זה טוב? ובכן, כשאנחנו מציבים מטרות, אנחנו מציבים אינדיקציות לכך שהתקדמנו אליהן. אם לא הצבנו מטרות, נשארנו עם אינדיקציות שאולי לא באמת משרתות את הבריאות המיטבית שלנו. לדוגמה, יכול להיות שנרצה למדוד כמה אנחנו בריאים על בסיס משקל. או כמה דיאטה מסוימת עובדת, על בסיס משקל. ובכן, לא רק שזה יכול להיות לא מדויק לעשות זאת, ועל כן לא הייתי ממליצה לטרוח במסגרת טיפול בסכרת סוג 2, אלא שזה גם יכול להיות מבאס.
אם אנחנו מתרכזים במשקל שלנו, אנחנו יכולים לתת דגש למשהו שלא צריך להיות עד כדי כך קריטי. וכשאנחנו נותנים לו דגש, יכול להיות שנשפוט את ההתנהלות שלנו על בסיס משהו שלא בהכרח משקף אותה. ובכך, נוכל להוציא לעצמנו את הרוח מהמפרשים, גם בלי סיבה טובה. כזכור, התנהגות שלנו משקפת את הבחירות שלנו, והבחירות שלנו צריכות להיות מיטיבות על מנת שנחווה בריאות מיטיבה. ובכך, נוכל להעניק מענה לסכרת סוג 2 מהשורש. זו הפילוסופיה מאחורי טיפול בסכרת סוג 2 בדרך בה אני עושה את זה.
כיצד כן למדוד התקדמות למטרות?
אז מה כן למדוד? היקפים ורמות סוכר. ואם כבר מודדים היקפים, אז בקטנה, במתינות ולאורך זמן. לא לצפות לרדת 4 מידות. לבוא בראש פתוח כל כמה זמן ולהיווכח במה שקרה. ירידה במשקל וברמת השומן היא לא בהכרח חזות הכל או המטרה האולטימטיבית, אך כן מדובר במשהו שיכול לקראות באופן טבעי כאשר נכנסים לתוך בריאות מיטיבה.
מדוע למדוד רמות סוכר במסגרת טיפול בסכרת סוג 2?
מדוע אני ממליצה למדוד רמות סוכר? ובכן, אנשים שעובדים איתי מגלים כי רמות הסוכר הן הדבר שיורד הכי מהר בסדנה. כך, שמעבר לצורך של אנשים מסוימים המזריקים אינסולין או נוטלים תרופות מורידות סוכר למדוד את רמות הסוכר בדם שלהם – אפשר שזה יהווה דרך נהדרת לעקוב אחר ההישגים. וכשמים דגש על הישגים, ולא על "אוף, כמה נשאר על מנת להגיע למטרה", אפשר שזה ממש יצית את המוטיבציה להמשך הדרך. אין באמת חובה למדוד סוכר במסגרת טיפול בסכרת סוג 2 לשיטתי, אך אני כן חושבת שזה כדאי. בנוסף, מדובר במדד אובייקטיבי יותר למדידה, מאשר משקל. למעשה, כשעובדים איתי ניתן בכלל לא להישקל לאורך כל התהליך. זה בסדר. ואם ממש רוצים, אז פעם בשבוע.
מדוע חשוב לנהל יומן אכילה במסגרת טיפול בסכרת סוג 2?
בנוסף, חשוב מאוד לפקח ולבקר את ההתנהלות שלנו. לא כי אנחנו רוצים להעניש או למשמע את עצמנו, אלא כי מה שאנחנו מודדים ושמים עליו מודעות משתנה בהתאם. כלומר, אם אנחנו רוצים לאכול בריא, יודעים איך לאכול בריא, איך לא באמת בודקים אם אכלנו בריא – אנחנו לא יודעים אם יישמנו את שידענו ואם היה שינוי בהרגלי התזונה. קל לשכוח, או לא לשים לב. אך כשאנחנו מנהלים יומן אכילה המציין מה אכלנו, מתי ומה היה הרכבו, אנחנו מתחילים לאסוף נתונים אובייקטיביים. וכשאנחנו משלבים את זה עם מדידת סוכר לפני האוכל ושעתיים אחרי האוכל, נוכל להתחיל ולבסס מסקנות לגבי מה נכון להכניס לגוף. ובכך, באופן נהדר ומקסים, לשים לב מה יכול לפגום או לתמוך בבריאות מיטבית, ולתמוך בגוף להגיע למצב שבו סוכרת סוג 2 כלל אינה יכולה להתקיים, כי גורמי הסיכון שלה נעלמו (במידת האפשר והמוטב).
מדוע חשוב להבין את הנתונים?
עד כאן זה טוב ויפה. אנחנו אוספים נתונים, מודדים רמות סוכר ומקבלים מסקנות. ועם זאת, לא צריך לרוץ אליהן ועליהן. קודם כל, להירגע. התקבל מספר, אחלה. לקחת נשימה, ולדווח לי או לצוותי על מנת שנוכל לתת את ההקשר ולהסביר במה מדובר. ובכך, לא רק שאנחנו אופים נתונים ומודדים, אנחנו גם מבינים מה הממצאים אומרים. כך שאנחנו לומדים להכיר את גופנו יותר ויותר. ולפיכך, מבינים מה כדאי וראוי להכניס לגוף, ומה לא – על מנת לתמוך בבריאות מיטיבה, במסגרת טיפול בסכרת סוג 2 לשיטתי.
מה המטרה של טיפול בסכרת סוג 2?
יש לזכור, שבמסגרת טיפול בסכרת סוג 2 לשיטתי, השאיפה היא להגיד (לאחר תקופה, כמה זמן שזה ייקח) לערכים של אדם ללא סכרת. זה יכול לקחת זמן. אין לאן לרוץ, אלא רק להמשיך לקבל בחירות נכונות יותר בכל רגע. וכמובן, לגלות יותר ויותר, מה הן הבחירות הנכונות עבורנו.
מתי למדוד סוכר?
אנחנו לא מחפשים ניצחונות גדולים. זה לא שהם לא יגיעו. אך אנחנו בונים על שיפור הדרגתי וקבלת החלטות משופרת מיום ליום. עם המדידה, המודעות וקבלת המסקנות, נבין יותר ויותר אילו החלטות תזונתיות משרתות אותנו יותר ואילו פחות (למען בריאות מיטיבה). אז אנחנו אוספים מידע ומודדים. לא בהגזמה. פעם בכמה ימים, ולא בכל יום. בשעות הבוקר, הסוכר ייקח יותר זמן לרדת, אם מדובר בתסמונת השחר. הזמן הטוב ביותר לדעתי, למדידת סוכר – הוא לפני האוכל, כאשר יושבים מול הצלחת. וגם, שעה וחצי לאחר תום הערוכה. יש להשוות את הערך שלפני האוכל, והערך שהתקבל לאחריו ולשאוף לצמצם את הפערים ביניהם.
לסיכומו של דבר
ובקיצור, אנחנו עוברים תהליך. אנחנו לא מעניקים טיפול תרופתי על מנת לעשות "מזעור נזקים", או על מנת לגעת בתסמינים ההיקפיים של התופעה. אנחנו עוקבים אחר הסיבות השורשיות ברמה הפיזית, נוגעים בגורמי הסיכון ומבצעים שינוי התנהגות על מנת להניע שינוי במבנים ברמה פיזיולוגית, כימית וביולוגית. מדובר בתהליך עומק, במרתון לטווח הארוך. טווח, שבמהלכו נוכל לראות שינויים הדרגתיים בכל פעם, בעת ההתקדמות למטרה. למידע נוסף אודות הגישה שלי לטיפול בסכרת סוג 2, ניתן ליצור עימי קשר.