תזונה לסוכרת

תזונה לסוכרת

מהי תזונה לסוכרת שהיא נכונה? ובכן, יש כל מיני דרכים נכונות המגיעות לאותו מקום. הבסיס הוא אחד: תזונה דלת פחמימות וריווח אכילה. לכן השיטה שלנו בסוכרת בשליטה מבוססת על מחקרים עדכניים  ומסייעת בכל רגע נתון לחולי סוכרת רבים להגיע לתוצאות מוכחות שמביאות לנסיגת סוכרת, הורדה הדרגתית אך עקבית במשקל ושינוי מהיר במדדי הבדיקות שלהם. אז בואו נצלול ונבין מהי תזונה לסוכרת שהיא נכונה?


מהי תזונה לסוכרת?

איך נדע מה לאכול ומהי תזונה לסוכרת שהיא נכונה? בשל הר התופעות, המחקרים, הנסיבות, השמועות, האמירות והשטויות – איך נראה את היער מרוב עצים? שאלה מצוינת. אף על פי שאכן ניתן למצוא לא מעט דיאטות מיוחדות ומעניינות המתיימרות לשמש תזונה לסוכרת שהיא מתאימה, חברי המועדון ומשתתפי הסדנאות של סוכרת בשליטה, לא נדרשים להיכנס לדיאטה. למעשה, אין הם מתבקשים לשנות באופן משמעותי את הרגלי האכילה שלהם. אז כיצד הם חווים שינוי? כיצד הם מקבלים את התוצאות שטענתי להן בפסקת הפתיחה של כתבה זאת?

ובכן, על מנת להבין, חשוב לראות ממה מורכבת השיטה המדעית שפיתחתי – לעניין זה, 4 עקרונות: ידע, תזונה מאוזנת, רווחה נפשית ופעילות גופנית. הראשון מבניהם (שבמקרה מניתי בסדר זה), הוא הידע. כאשר אנחנו מעצימים את עצמנו לדעת ולהבין בדבר מה מסוים, אנחנו לא צריכים לנחש יותר, ולא יכולים להתכחש להשלכות של פעולות שאנחנו עושים. כלומר, כשאנחנו באמת מבינים משהו, אנחנו משתנים מיוזמתנו. זה כבר לא "מבאס" לשנות את הרגלי התזונה, אך מדי פעם המשתתפים בסדנאות ובמועדון זקוקים לתזכורת. למה? כי אנחנו חיות של הרגלים אבל על זה נדבר בכתבה אחרת. בסדנאות ובמועדון שלנו המשתתפים לומדים להבין עבור עצמם מהי תזונה לסוכרת שמתאימה עבורם, ומה פחות מתאים וביחד אנחנו מדייקים את האיזון המדויק עבורם בקבוצה סגורה ותומכת.


תזונה לסוכרת, בהתאמה אישית ללקוח?

על כן, במסגרת המועדון והסדנאות של סוכרת בשליטה, אנחנו לא מורידים דיאטה מהר סיני ואומרים שזה הדבר החדש והטוב ומעתה כולם מתבקשים לנהוג על פי זה, כי כך "הוכח", או בכך אנו מאמינים, שצריך ליישם, על מנת לקבל תוצאות. לא, זה לא המצב. על פי כן, השיטה שלי חפה מטרנדים – כי היא לא מבוססת על מה שרופא מסוים אמר, בייחוד אם הוא מבסס את הנחיותיו על מחקרים ישנים שהופרכו ומנותקים לחלוטין (או לפחות, במידה מספקת) ממה שבאמת קורה בגוף האדם נכון להיום. לאחר קריאה של מעל ל-100 מחקרים מדעיים, עבודה עם רופאים שבאמת מבינים לעומקה של תופעת הסוכרת, הסמכה כאחות סוכרת ומעל 14 שנות נסיון של עבודה בבתי חולים, פיתחתי את השיטה שמשלבת בה גם תזונה לסוכרת שבאמת מתאימה למי שאובחנו כסוכרתיים או טרום סוכרתיים.

בקיצור, אנחנו לא צריכים להפוך את העולם או לזרוק את עצמנו למרתף עינויים על מנת לאמץ תזונה לסוכרת שהיא "נכונה". אנחנו יכולים ללכת את הדרך, לקבל מסקנות שפויות ולתת לעצמנו להיפתח לאמת החדשה שמבצבצת בתוכנו, ומתוך כך לחיות את חיינו.


תזונה מתאימה לכל אחד שרוצה לשפר את הבריאות המטבולית שלו?

תזונה לסוכרת לא שונה במיוחד מתזונה רגילה. אם כי, היא יותר מוכוונת מטרה. מה העיקרון שעומד מאחורי תזונה מאוזנת, לשיטתי? ובכן, כדי להבין זאת, יש להבין מה קורה בגוף כשאנחנו צורכים פחמימות במידה לא מבוקרת. הן הופכות לסוכר. לגלוקוז. כפי שניתן לשער, סוכר גבוה בדם זה דבר שהגוף לא מעוניין בו, ולכן יש לגוף מנגנונים שאיתם הוא עובד על מנת לשנות את המצב הלא רצוי הזה. ביניהם, הפרשת אינסולין והכנסת סוכר לתוך התאים. האינסולין מופרש עם הארוחה. ובכן, ישנו קטע מעניין שקורה, בהינתן עודף צריכה של פחמימות וסוכרים. עודף הפרשה של אינסולין. ככל שהזמן עובר, עודף האינסולין מקבל בגוף כותרת והיא: תנגודת לאינסולין וזה אחד המצבים המעודדים היווצרותה של סוכרת סוג 2 ו/או החמרתה. תזונה לסוכרת על פי כן, היא זו אשר מונעת היווצרות מצב של תנגודת לאינסולין, כמו גם מצמצמת אותו.

תנגודת לאינסולין אינה תלויה בהיתכנות סוכרת, אלא מקדימה אותה. גם אנשים רגילים בלי אבחנה של סוכרת יעשו בשכל לצמצם את התנגודת לאינסולין, אם קיימת, בגופם. על כן, תזונה לסוכרת יכולה מאוד לחפוף ולהתאים גם לאנשים שלא קיבלו אבחנה של סוכרת. אז מהי בעצם תזונה סוכרת? ממה היא מורכבת?

ובכן, אם ניישם את עיקרון הידע במודל מגן הבריאות המטבולית, השיטה המדעית הייחודית שלי לאיזון סוכרת ולתוצאות נוספות כמו ירידה במשקל וצמצום היקפים, שיפור מדדי השומנים ושם, חיוניות וחדות מחשבה, נלמד שראוי למדוד את הסוכר לפני ואחרי ארוחה. בהינתן שגילינו שמזונות מסוימים מקפיצים את הסוכר מעלה, נשים לב שלמעשה אותם מאכלים גם מעוררים רעב בתדירות רבה יותר וגם לא מזינים את הגוף כלל. בנוסף, אותם מאכלים שמעלים לנו את הסוכר, גם מובילים להפרשה עודפת של אינסולין על מנת שיעבוד קשה ויכניס את הסוכר הזה לתאים. כשאנחנו מבינים שזו התוצאה הישירה של מה שאנחנו אוכלים, ויודעים לגזור את המשמעויות של רמת הסוכר הגבוהה – אנחנו יכולים להרחיק את ידינו מהעוגה העסיסית המלאה בסוכרים ולהגיד "זה? לא תודה זה לא בשבילי". כך גם בהדרגה ניתן דוגמא ליקרים שסביבנו, שגם הם ילמדו איך אוכלים טוב מבלי לצבור סוכר ולהפעיל את האינסולין שיגרום לנו להשמנה ותחלואה מיותרת.


מהי בעצם תזונה לסוכרת?

לסיכומו של דבר, אנחנו באמת רוצים להסתכל על התזונה שלנו. תזונה לסוכרת היא תזונה דלת פחמימות. זה לא אומר שצריך להפסיק לחיות. אבותינו בתקופת האדם הקדמון חיו מעולה טרם התגלה הפרוקטוז, וטרם דחפו מפעלי התעשייה את הפרוקטוז לכל מיני מאכלים שונים בלי שנדע אם לא קראנו את תווית המזון. למעשה, במחקר מעבדה התגלה שעכברים העדיפו מים עם פרוקטוז, גם כשלא היה להם חוש טעם. וכן, זה הוביל להשמנה, גם כאשר הם לא צרכו כמות קלורית גבוהה יותר מעכברים שלא צרכו פרוקטוז. הגוף, כך התגלה במחקר, אוהב פרוקטוז כי הוא מייצר תגובה הורמונלית במח שפשוט גורמת לנו להרגיש טוב. אפילו טוב מדי ברמה שקשה לנו לוותר עליו. מעבר לרמה הטבעית בה ניתן למצוא פרוקטוז בתנאי חיים של פעם, בהם ליקטו פירות יער ואכלו חיטה לא מתורבתת. כיום, אנחנו לא בתנאי ג'ונגל וגם לא במדבר, ויש לא מעט סניפים של סופרים ורשתות שיווק מזון אחרות. קל למצוא פרוקטוז, וזו מאחריותנו לאזן את תזונתנו, לקבל החלטות נבונות ולנווט את התנהגותנו למקום בו יש לנו בחירה במה שנכנס לגוף שלנו.


מה נעשה בהמשך הדרך…

אז מה נאכל במקום פחמימות? ובכן, יש גם חלבונים ושומנים. ובכל מקרה, כמעט בכל דבר יש פחמימות. אז זה לא שאנחנו נעלים אותן מהתפריט, אלא שהן יקבלו את מקומן בתפריט. הגוף אמנם אוהב פחמימות, אך לאחר הליך הסתגלות נחמד נוכל לגלות שיש דרך טובה יותר לחיות, שלא מערבת קרואסונים כל מספר שעות כשהבטן מקרקרת. למעשה, נוכל לגלות שהבטן לא מקרקרת כל מספר שעות כשאנחנו באמת אוכלים באופן מאוזן. וגם אם כן, נוכל ללמוד ביחד בחברה טובה במסגרת המועדון והסדנאות של סוכרת בשליטה, כיצד לנהל ולהבין את תחושת הרעב שלנו. בקיצור, תזונה לסוכרת מגיעה עם יתרונות, הן לאנשים עם אבחנה של סוכרת והן לאנשים בלי – ובלבד שנבין מה טוב עבורנו וניקח צעדים בריאים להתייחס לכך. בנימת סיום, המחזור הבא של "מאבחון לאיזון" – הסדנה נפתח בקרוב, מזמינה אותך להצטרף.

שיתוף:

מאמרים נוספים

תפקוד מיני וסוכרת

הפעם אני מתראיינת אצל שלומית וולפין מומחית לשיפור התפקוד המיני לגברים באמצעות התת מודע. מחברת הספר "נראה אותך

צרו קשר

דילוג לתוכן