לאחר 13 שנה בבתי חולים, קריאת 100 מאמרים מדעיים, ועבודה קרובה עם רופאים שבאמת מבינים בסכרת, פיתחתי עקרונות טיפול טבעי בסכרת, אשר התהוו לשיטה מאוד הוליסטית, קשובה ומאוזנת. בכתבה הקרובה אציג גישה יוצאת דופן, שונה ממה שאולי שמעת בעבר, אשר תסייע לך לרפא את הסכרת ואף למנוע אותה מלכתחילה. ניתן להתחיל לקרוא ואף להשאיר פרטים על מנת להרחיב את השיח.
מהו אחד הדגשים העיקריים שאני שמה במסגרת טיפול טבעי בסכרת?
אני יכולה לנצל את מרחב הכתיבה כאן, על מנת לדבר על 4 העקרונות בשיטה שפיתחתי למטרת טיפול טבעי בסכרת. ועם זאת, אני חושבת שזה הזמן לדבר על נושא אחר, חשוב מאוד לליבי. נושא, שאם וכאשר המטופלים שלי באמת מבינים אותו, הם זוכים לשנות את חייהם מקצה לקצה מבחינה תזונתית ולהביא לנסיגה בסכרת שלהם ואף למנוע אותה מלכתחילה. המטופלים שלי אולי נחשפו לשיטות טיפול כאלה ואחרות, אך הם לא בהכרח נחשפו לשיטת טיפול טבעי בסכרת אשר דורשת מהם ללמוד כיצד לייצר חופש בחירה באוכל.
מה החשיבות של יישום חופש בחירה באוכל?
למעשה, אם נחשוב על זה, לאנשים עם סכרת אין חופשה בחירה באוכל. ולמה אני מתכוונת?
- ההתנהלות התזונתית שלהן (בין היתר) היא זו שהביאה אותם למצב בו הסכרת התפתחה מלכתחילה
- הם התנהלו כך כיוון שהם לא ידעו יותר טוב. הם אכלו או בלי חשבון ומודעות, או על פי המלצות של "דיאטנים" או "גורמים מקצועיים" כאלה ואחרים. המלצות, שלדעתי אין בהן תוקף ועדיף שלא ליישם
- בעודם מבקשים טיפול מכל מיני "גורמים מקצועיים", הם מקבלים כל מיני הגבלות על התזונה שלהם. כך שמלכתחילה, יכול להיות שהתזונה שלהם הייתה לא מאוזנת עקב כך שיישמו המלצות של "גורמי בריאות מקצועיים", וכעת היא תמשיך להיות לא מאוזנת ולא יעילה לנסיגת המחלה, עקב יישום המלצות מאותם גורמים.
ובכן, לא כך הוא הדבר בבית ספרי. אני מלמדת אנשים ליישם את חופש הבחירה שלהם. וכאשר אנשים עוקבים אחר מה שאני מלמדת, הם לא מצייתים כמו רובוטים למשהו שמישהו בחליפה אמר. הם לומדים מה הגוף שלהם באמת רוצה וצריך. ובכך, הם לומדים שיש להם בחירה, ולא רק בחירה – אלא גם אחריות. הדבר מהווה יישום של שני עקרונות במודל שפיתחתי לטובת טיפול טבעי בסכרת: ידע ותזונה מאוזנת. אני חושבת שכאשר אנשים מחזיקים בידע לגבי יצירת תזונה מאוזנת (וכל דבר רלוונטי אחר לתחום ריפוי ומניעת הסכרת), הם מועצמים להבין את האפשרויות שלהם ולקבל את הבחירות שלהם ממקום מיודע.
מה המטרה של תזונת מאוזנת במסגרת טיפול טבעי בסכרת?
יכול מאוד להיות "שהבעיה", ההתנהלות הקלוקלת שהביאה לתזונה הלא מאוזנת, נבעה מכך שאנשים פשוט לא ידעו מה נכון להם. אז הם הלכו אחר רועי הצאן, כפי שאלו התיימרו להוביל ולהקנות עקרונות תזונתיים מתאימים. במסגרת טיפול טבעי בסכרת "בבית ספרי", או בקליניקה שלי, אנשים לומדים מהי תזונה מאוזנת עבורם. ויכול מאוד להיות שהיא תהא שונה מזו של חברם. בסופו של דבר, המטרה בתזונה מאוזנת, היא…
- לשחרר מתפריטים שלא מתאימים לך
- לפתח ולגלות גמישות באכילה
- להזין את הגוף באמת
- לאזן את רמות הסוכר
- לרדת במשקל ולשמור על כך לאורך זמן
- להביא לנסיגת הסכרת ומניעתה
אני יודעת, זה יכול להישמע מאוד "מוג'ו ג'וג'ו", מאוד "באוויר", מאוד "רוחני והוליסטי". ובכן, לא שיש משהו רע עם זה, אך אם מרגיש לך שצריך כאן קצת יותר בשר, אביא בשורות הבאות קצת אנקדוטות ממציאים ואנשים גדולים בהיסטוריה המתועדת.
- הרמב"ם אמר כי אכילה גסה לגוף כל אדם, כמו סם המוות והיא עיקר כל "החלאים".
- תומס אדיסון אמר שהרופא בעתיד כבר לא יטפל באדם בעזרת תרופות אלא ירפא וימנע מחלות תוך שימוש בתזונה.
- היפוקרטס, אבי הרפואה המערבית, אמר שלפני הכל – אוכל יהיה התרופה.
על כן, נראה שלתזונה יש מקום משמעותי יותר, ונכבד יותר מריפוי ומניעת "חלאים" (תחלואה), מאשר אפילו לתרופות. האם מתחיל להתחוור לך מדוע כה חשוב להקפיד על תזונה ולמה אני שמה על כך דגש במסגרת טיפול טבעי בסכרת?
מה יכול להסביר התנהלות תזונתית לא מודעת?
ניתן בהחלט לשאול, איך נוצר מצב בו אוכל הפך להיות גורם משמעותי בתחלואה ב-150 השנה האחרונות, לאור כך שהוא בהחלט יכול להיות תרופה (כאמור, במסגרת תזונה מאוזנת). במקום להיות סם מוות, "גורם לחלאים", המטרה שלנו במסגרת טיפול טבעי בסכרת, היא להסתייע במזון על מנת לאזן את המערכת.
ארצה להניח כאן, על שורות הטקסט, מחקר שיכול להמחיש את הנקודה. במסגרתו, לקחו עכברים וחילקו לשתי קבוצות. כל קבוצה, אכלה את אותה כמות אוכל, והכניסה אותה כמות קלורית. מה היה ההבדל בין הקבוצות? קבוצה אחת קיבלה מים נקיים וקבוצה שנייה קיבלה אפשרות לבחור בין מים נקיים למים עם פרוקטוז. כלומר, קבוצת העכברים השנייה קיבלה את האפשרות ליישם את הבחירה החופשית שלה בתחום התזונה.
מדוע חשוב לשים לב לרשימת הרכיבים במסגרת הליך טיפול טבעי בסכרת?
החוקרים ראו, כי ישנם עכברים המעדיפים פרוקטוז יותר מאשר מים. והעכברים שהעדיפו את הפרוקטוז על פני המים "הנקיים", עלו במשקל יותר מהעכברים שלא שתו פרוקטוז. ממצא די משונה לאור כך שכל העכברים צרכו אותה כמות קלורית. כלומר, נניח שכל עכבר צרך 100 קלוריות. ובכן, העכבר שגם צרך פרוקטוז, העלה יותר במשקל, אף על פי שלא צרך יותר קלוריות מהכמות המוסכמת. מאוד משונה. אך זה רק מראה לנו שישנן בחירות תזונתיות שאנחנו יכולים לעשות, שיש להן השפעה טובה יותר או טובה פחות על הגוף.
וגם הניסיון "לשחק לפי הספר", ולאכול כמות מאוד מסוימת של קלוריות, לא בהכרח יעבוד אם אנחנו לא באמת מודעים לרכיבים אחרים בתזונה שלנו. למעשה, פרוקטוז – סוכר פירות, מתווסף באופן תעשייתי לסוגי מזונות שונות. כך שיש אפשרות לצרוך אותו גם בלי לחשוד (אלא אם כן בודקים ברשימת הרכיבים). למעשה, מן המחקר עלה, כי גם עכברים חסרי חוש טעם העדיפו את המים עם הפרוקטוז. וזאת, כי צריכתו מעוררת תגובה ביולוגית בגוף, שיכולה "להרגיש טוב". ובכך, בלי מודעות, בלי ידע, ניתן להימשך באופן "טבעי" לרכיבים המעודדים השמנה ותהליכים שונים התומכים בהתפתחות הסכרת. טיפול טבעי בסכרת, לפי האסכולה שלי, דורש מהמטופל ערות למה שקורה לו בגוף ויכוון אותו לבחור בחירות תזונתיות מודעות יותר.
איזה דגש אני שמה (בין היתר) על טיפול טבעי בסכרת?
בשורה התחתונה, כאשר יש לנו בחירה, יש לנו חופש. אין באמת מותר ואסור, יש פשוט סיבה ותוצאה. אנחנו רואים שאם אנחנו אוכלים רכיב מסוים, הגוף מגיב בצורה משמינה, ואם אנחנו אוכלים רכיב אחר – הגוף מגיב בצורה אחרת. אנחנו יכולים ללמוד מה באמת עובד עבורנו, ולהתחיל לקבל החלטות מיודעות ובכך, אנחנו לא מחכים לאנשים אחרים שיגידו לנו מה כדאי, מותר או אסור לאכול, או מסתמכים על מחקרים מיושנים יחסית על מנת להבין מאילו מאכלים להתרחק ולאילו להתקרב.
למידע נוסף אודות טיפול טבעי בסכרת ויצירת תזונה מאוזנת ניתן ליצור עימי קשר.