טיפול בסוכרת

טיפול בסוכרת

איך יודעים שטיפול בסוכרת עובד? לפי התוצאות. אז מדוע מטופלים רבים, גם לאחר שהחליפו גורמי טיפול ודיאטניות מגיעים אליי בטענה שזה פשוט לא עבד להם? ובכן, אני לא מאשימה אותם. לאחר 13 שנים של עבודה בבתי חולים, קריאה של למעלה מ-100 מאמרים מדעיים והתמחות אצל רופאים שבאמת הבינו לעומק את נושא הטיפול בסוכרת – פיתחתי שיטה מדעתי לטיפול ומניעה הן של סוכרת והן של טרום סוכרת. בניגוד לגישה השמרנית, הגישה שלי לוקחת בחשבון גורמים שונים אשר באמת משפיעים בניהול נכון של בריאות מטופליי. כל זאת ועוד, בכתבה הקרובה. אם התוכן נגע בך, מזמינה אותך להמשיך לקרוא תכנים אחרים באתר וליצור עימי קשר לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות.

מדוע חשוב לקחת אחריות על טיפול בסוכרת?

הבה נתחיל עם הבסיס. סוכרת מספר 2 לא הגיעה משום מקום. מה שהוביל להיווצרותה, הייתה התנהלות לקויה. זה אמנם יכול להיות קשה לשמוע. אף אחד לא רוצה לשמוע שהוא נושא בהשלכות לאור ההתנהלות שלו. ועם זאת, האמת משחררת. אם יש לנו אחריות על התנהלות לקויה, יש לנו אפשרות לבחור מה נעשה מכאן והלאה. אם היינו מאשימים מישהו אחר בסוכרת, הרי שהיינו לוקחים מאיתנו את זכות הבחירה.

לפני שנדבר על השיטה המדעית שפיתחתי, השואפת להביאה לנסיגת המחלה, לתמוך בירידה הדרגתית ועקבית במשקל, כמו גם בהפחתה והפסקה של טיפול תרופתי, נדבר על הסיבות להתפתחות סוכרת. זאת על מנת להעצים את המעוניינים בכך, וליידע את המתעניינים, כיצד לקבל תוצאות דומות לאלו שמטופלים אחרים שהגיעו אליי – קיבלו.


מה עלול לעודד התפתחותה של סוכרת?

אני חושבת שהסיבה העיקרית להתנהלות הלקויה אשר מובילה להתפתחות הסוכרת, היא אכילה על פי הנחיות מיושנות, שאינן רלוונטיות או מועילות לנו – ולאורך זמן. במילים אחרות, אמרו לנו מה לאכול – אז אכלנו. אנחנו לא אשמים שלא ידענו, אך אנחנו כן היינו אלו שבחרו לאכול את מה שאחרים המליצו לנו, ואנחנו כן היינו אלה שלא הרחיבו את היריעה התזונתית. ההמלצה המסורתית הייתה להרבות בפחמימות ולהפחית בשומן. ומה הבעיה עם זה?

  1. מעודדים את הגוף לצבור שומן (אשר התפרק מכמויות הסוכר שהוכנסו לגוף)
  2. מעודדים את הגוף לפתח תחלואה נלווית לצבירת השומן (הנצבר סביב לאיברים חיוניים)
  3. ברובד התחלואתי ניתן למנות כבד שומני, מחלות לב, הפרעות בפוליות ותפקוד כלייתי לקוי. זאת מבלי להזכיר בכלל את מחלת הסוכרת.


מה הבעיה עם טיפול בסוכרת "על עיוור"?

ולאחר שאנשים אוכלים כמו שהם אוכלים (והולכים אחר המלצות תזונתיות "מיושנות") ובכך מתנהלים באופן שמעודד תחלואה והעלאה במשקל ורמת השומן, מה הם עושים? ובכן, הם הולכים לרופא. ומה הרופא עושה? כל רופא לגופו, והקשרו, ועם זאת, יש כאלו שמסתכלים על בדיקות הדם ופשוט רוצים להביא את התוצאות לאיזשהו רף נורמטיבי. ועל פי כן, עלולים להמליץ על טיפול תרופתי. האם הטיפול התרופתי פתר את בעיית ההתנהלות התזונתית? לא. אז האם זה פלא שטיפול בסוכרת שכזה מניב את התוצאות שמטופלי עבר שלי אמרו לי שהוא הניב – אני לא חושבת.


כיצד טיפול בסוכרת יכול להיות שונה?

כפי שניתן לצפות, הטיפול התרופתי לא לוקח בחשבון את כל מאפייני התמונה. על כן, פעלתי בשנים האחרונות על מנת לקדם את מודעות הציבור לטיפול נכון ושלם בסוכרת ובמחלות אחרות שציינתי קודם. טיפול בסוכרת, לשיטתי, מבוסס על ארבעה עקרונות שפיתחתי וגיליתי, ומתאזן עליהם. ולדעתי, התוצאות לא מאחרות להגיע. מה התוצאה?

  1. מחלת הסוכרת בנסיגה
  2. הפחתה בטיפול תרופתי
  3. כבד שומני מתנקה
  4. בדיקות חוזרות לנורמה

כלומר, אין התפשרות בתוצאות מבחינתי ומבחינת הצוות שלי (ב-"סוכרת שליטה"). המטופלים שלנו לא נשארים תחת הגדרת "חולה סוכרת מאוזן". המטרה הסופית, בשורה התחתונה, היא לסייע לגוף לחזור לתפקוד מיטבי. וכשהגוף חוזר לתפקוד מיטבי, המחלות נעלמות.

אני לא מציעה פתרון קסמים, אלא תהליך. והמשתתפים בו מתבקשים להשקיע סבלנות, ולרכוש ידע מוקדם, על מנת להבין מה קורה בגוף שלהם בכל שלב של הדרך. על מנת לספק השכלה מיודעת למטופליי, פיתחתי את מודל מגן הבריאות המטבולית.  כאמור, בשיטת הטיפול שלי ישנם 4 עקרונות:

  1. תזונה מאוזנת
  2. רווחה נפשית
  3. פעילות גופנית
  4. ידע

המטרה היא לאזן בין יישום העקרונות, לא לתעדף אותם על פי סדר משימתי. מטופלים שעובדים איתי זוכים לקבל תוכן עבור כל אחד מהעקרונות הללו, על מנת שיבינו כיצד ליישמו.  על כן, טיפול בסוכרת לשיטתי, הוא טיפול המיישם את ארבעת העקרונות שבמודל מגן הבריאות המטבולית.


מהו עיקרון התזונה המאוזנת?

תזונה מאוזנת היא הרבה מעבר לתפריט תזונה. אמנם, ישנם עקרונות מנחים על פיהם ניתן לפעול. ניתן להשתמש בעקרונות הללו כדי לאכול פחות פחמימות, ויותר מזון אמיתי. מהו מזון אמיתי? מזון הקרוב ככל הניתן למה שהטבע נתן. מעבר לזה, המטופלים שלי לומדים מה הם המאכלים אשר מספקים תחושת שובע גבוהה ומשפיעים מיידית על רמות הסוכר. 

על מנת ליישם "תזונה מאוזנת", מטופליי מקבלים תפריט לדוגמה ורשימת קניות, אך לדעתי מדובר רק במסגרת עבור תמונה שעליהם להרכיב מתוך העדפותיהם, תשוקותיהם והקשבתם למה שהגוף שלהם מאותת להם. מטופליי מחליטים מה נכנס להם לצלחת, על בסיס מה שבאמת מיטיב עימם. כאשר אני והצוות שלי, במסגרת טיפול בסוכרת והשירות שאנו מעניקים בנושא זה, משתדלים לדייק ככל הניתן את בחירותיהם כדרך ליווי צמוד ומקצועי.

במילים אחרות, המטופלים מחליטים מה לאכול וכמה. הם לומדים זאת תוך כדי תנועה. במקום לעמוד כמו סמל אימונים קשוח המגדיר באופן בלתי מתפשר מהי תזונה נכונה, אני מעודדת מרחב בטוח, קשוב ומקצועי ללמידה. מה שמביא אותנו לדון בדבר העיקרון השני.


מהו עיקרון הרווחה הנפשית?

מהי רווחה נפשית בעיניי? מעבר לכך שמדובר על העיקרון השני במודל, אני בעצם מתכוונת להפחתת מתחים, שקט, רוגע וכלים פרקטיים לקידום יצירתיות ואהבה עצמית. לדעתי, מדובר על חלק גדול בהגשמת בריאות מיטבית. ויש לכך ביסוס מדעי. בזמן מתח, הגוף מייצרים הורמונים המתנגדים להליך הירידה במשקל ולהפחתת הסוכר. כן, גם אצל אנשים שאין להם סוכרת. על כן, הרציונל הוא לא להיות במתח, על מנת לא לעכב את תהליכי הירידה במשקל והפחתת רמות הסוכר. על פי כן, מציגה אני בפניי מטופליי את עיקרון הרווחה הנפשית.


מהו עיקרון הפעילות הגופנית?

מה לגבי פעילות גופנית? עיקרון זה כבר יכול להיות ברור יותר מאשר רווחה נפשית. פעילות גופנית, מבחינתי, היא כל סוג של תנועה. אני חושב שכשהגוף זז, השרירים, הלב והנשמה מושפעים לטובה. הורמונים המופרשים בזמן פעילות מכל סוג יכולים להשפיע על התחושה הטובה ולעודד המשך אימונים. לדעתי, כל תנועה קטנה יכולה להשפיע על הבריאות המטבולית שלנו. ולדעתי, זה הבסיס לטיפול בסוכרת (בריאות מטבולית מיטיבה).


מה חשיבותו של ידע במסגרת טיפול בסוכרת?

ולבסוף, הגענו לדבר על ידע – העיקרון האחרון (אך הראשון במעלה) במודל מגן הבריאות המטבולית. בתחילת הכתבה דיברנו על הגורמים להיווצרות סוכרת, קרי, התנהלות לא תקינה. בין אם ברמת התזונה, התנועה, הרווחה הנפשית וכמובן – ההשכלה האישית. שכן, כאשר אנחנו לא מיודעים, אנחנו לא בהכרח מועצמים להחזיק בתמונה המלאה ולהבין מה ההשלכות של הבחירות שלנו. כאשר יש לנו ידע, אין לנו תירוץ להתנהל באופן קלוקל. אם אנחנו מקבלים החלטות שאינן מיטיבות לנו, אנחנו עושים זאת ממקום מודע. ובכל רגע אנחנו יכולים לבחור לקבל את הידע שברשותנו (או לצרוך ידע מדויק חדש), ועל פי כן לשנות את דרכינו.

על כן, עיקרון הידע, לדעתי, הוא הראשון במעלה. עלינו להבין את האפשרויות שלנו. לכן, אני וצוותי, מעניקים למטופלים הבאים אלינו תוכן מקצועי בגובה העיניים, על מנת להעצים אותם לקבל החלטות. אין מדובר בידע דוגמטי אשר מכריח מישהו לנהוג בנתיב מסוים "על מנת לקבל / להימנע מתוצאות מסוימות", אלא ידע מעצים ומחזק. ידע המבהיר כיצד לדעתנו הגוף פועל. ידע שמטופלים שונים אולי לא מקבלים מהצוות המקצועי במרפאה, מפאת נסיבות שונות.

למידע נוסף אודות השיטה המדעית שפיתחתי לטובת טיפול בסוכרת, ניתן להשאיר פרטים כעת.

שיתוף:

מאמרים נוספים

תפקוד מיני וסוכרת

הפעם אני מתראיינת אצל שלומית וולפין מומחית לשיפור התפקוד המיני לגברים באמצעות התת מודע. מחברת הספר "נראה אותך

צרו קשר

דילוג לתוכן