טיפול בסוכרת 2

טיפול בסוכרת 2

לפני שנדבר על טיפול בסוכרת 2, נדבר רגע על סוכרת מסוג 2. סוכרת זו, נקראת גם "סוכרת שאינה תלויה באינסולין", או אפילו "סוכרת מבוגרים". מדובר בסוג של סוכרת, אשר בהקשרו, הלבלב מייצר אינסולין, תוך שיש הפרעה בפעילותו התקינה של אותו לבלב. אי לכך ובהתאם לזאת, האינסולין לא מצליח להתחבר לקולטן של מעטפת התא. ולפיכך, אינו תורם להחדרת הסוכר לתאי הגוף. תלמידיי מכירים זאת כהתנגדות אינסולין. טיפול בסוכרת 2 לשיטתי, נותן מענה על התנגדות לאינסולין, ובכך מביא לנסיגת ומניעת סוכרת. כל זאת ועוד, בכתבה הקרובה.

תפקידו של אורח חיים במסגרת טיפול בסוכרת 2?

יש שיגידו, שיותר נפוץ להיתקל בסוכרת מסוג 2 לרוב, לאחר גיל 40. אני לא חושבת שיש קסם במספר הזה. אני חושבת, שלאחר שנים של התנהלות תזונתית לקויה, לרבות הפרעה לריפוי הטבעי של הגוף, הנזק פשוט הצטבר. ואולי גיל 40 ומעלה זו פשוט תקופה בה הגוף אומר את שלו. ואכן, יש שיגידו שבשנים האחרונות ניתן לראות סממנים לסוכרת מסוג 2 גם בקרב גילאים צעירים יותר. גורמי הסיכון המצוטטים לכך הינם נטייה גנטית ואורח חיים. מבלי להתייחס לצד הגנטי של המשוואה, נוכל להגיד, שאם אנשים אוכלים על מנת להתענג ולהתנתק מהמציאות, ומשתמשים בפריטי מזון שיש בהם רכיבים ממכרים וסוכרתיים במיוחד, הרי שהרכיב הסביבתי מובן בהחלט.

מעבר לכך, שעצם היתכנותו של גן אשר תורם לסוכרת מסוג 2, לא מהווה נבואה לכך שתהיינה סוכרת. למעשה, תחום האפיגנטיקה רואה בגנים כמעין מתגים. ניתן להדליק את המתג או לכבות אותו, על בסיס אינטראקציה עם המתג הזה. גן אשר מיוחס לסוכרת בצורה כזו או אחרת, לא חייב להיות מופעל. כך שגנטיקה היא לא התשובה הסופית ולא פוטרת אף אחד מהתנהלות תזונתית ראויה. וזו הגישה שלי לגבי טיפול בסוכרת 2.

מדוע הדגש על ניהול רעב במסגרת טיפול בסוכרת 2?

מתסמיני סוכרת סוג 2:

  1. השתנה לעתים תכופות
  2. רמה גבוהה של סוכר בדם, וסוכר בשתן
  3. צמא קיצוני
  4. תיאבון מוגבר
  5. ירידה במשקל
  6. ישנוניות או עייפות

יש תסמינים ברורים יותר, כמו ישנוניות, עייפות, רמה גבוהה של סוכר בדם כמו גם תיאבון מוגבר. ויש תסמינים ברורים פחות – כמו ירידה במשקל. לא ניכנס לזה כעת. משתתפי סדנאות איזון והרזייה לומדים על מנגנוני רעב שונים, ומגלים כיצד תזונה מאוד מסוימת (עתירת פחמימות, אהמ), יכולה להוביל לתחושת רעב מוגברת, או לפחות תכופה. בין היתר, כי בפחמימות אין חומרים חיוניים (ואלו שיש ניתן לקבל ממקורות אחרים), והן מספקות לגוף חומרים שהוא לא צריך (כמו סוכרים, אותם הוא מייצר לבדו, ולכן אין הם "חיוניים"). מעבר לזה, כשרמת הסוכר יורדת בחזרה, לאחר שעלתה, הורמון הגרלין צץ ומבשר על תחושת רעב. ומי שמפרש אותה כרעב אמיתי לכל דבר, ומכניס בחזרה פחמימות נוספות למערכת על מנת להשקיט התכווצות הקיבה ואף למלא אי אילו התניות אוכל שאולי נוצרו, ממשיך לצרוך מזונות אשר תורמים לגורמי סיכון המקושרים עם סוכרת סוג 2. זו הסיבה שטיפול בסוכרת 2 לשיטתי נותן מענה גם  לגבי ניהול מנגנוני רעב.


טיפול בסוכרת 2 מהשורש החוצה?

באופן מעניין, יש המכנים סוכרת מסוג 2, כמחלה שקטה. כלומר, מחלה שלא בהכרח תתגלה, גם אם היא תשב שנים. ועם זאת, אבחון מוקדם יכול לסייע בקבלת טיפול והפחתת הסיכון לסיבוכים בטווח הארוך. וכשאני מדברת על טיפול, אני לא מדברת על טיפול תרופתי. שכן, לדעתי, הוא לא מתייחס לתמונה המלאה ולא נוגע בשורשים להתפתחות התופעה. טיפול תרופתי לא ילמד אותך לאכול אחרת, לנהל את מנגנון הרעב, להבין מה מתאים לך לאכול ומתי. טיפול תרופתי, יהיה אשר יהיה, אולי ישפיע על תסמינים מסוימים, ואולי זה יעזור לך לנהל ולהגיע לאיזון מסוים עם הסוכרת, אך לא כך אני עובדת. אני עובדת מהשורש מעלה והחוצה. זהו טיפול בסוכרת 2 לשיטתי.


איך ניתן לאבחן?

יש כל מיני דרכים לאבחן סוכרת סוג 2. לדוגמה, ניתן לבצע הערכה של רמת הסוכר כדרך בדיקת העמסת סוכר, או אפילו בדיקות דם, בדיקות עיניים ובדיקות שתן. בדיקות דם מתבצעות לאחר צום.  לאחר הצום, ניתן לראות מה רמת הסוכר ורמת ההמוגלובין המסוכרר בדם. ניתן לצפות ל-2 ערכים תקינים של גלוקוז בטווח של 70-100 מיליגרם לדציליטר. אם כי, כאשר הם מעל 110 מדובר במצב טרום סוכרת ומעל 130 כסוכרת.  בדיקת העמסת סוכר נועדה על מנת לאשר אבחנה של סוכרת, לדוגמה, במקרים גבוליים או אם אין זה מספיק להסתפק בבדיקת דם. בדיקת עיניים רלוונטית לאחר אבחון סוכרת סוג 2, על מנת להעריך את מצב התופעה ובדיקת נזקים לכלי דם קטנים. בדיקת סוכר בשתן, אינה מספקת לאבחון סוכרת לבדה, כיוון שהסוכר יכול להגיע מסיבות נוספות פרט לתופעת הסוכרת. אם כי, ניתן להשתמש בה כדי לאסוף אינדיקציה לגבי מצב סוכרת ומצב כליות. זה כמובן, רק השלב האבחוני ואין בו כדי לתאר טיפול בסוכרת 2 לשיטתי.


כיצד טיפול בסוכרת 2 נותן מענה להתנגדות אינסולין?

כאמור, תופעת הסוכרת נחשבת כמחלה שקטה, כלומר לא בהכרח תורגש ולא תגרום לסימנים מסוימים. מלבד אלו שניתן למדוד ולהשגיח בהם, כמו עלייה ברמת הסוכר לאורך זמן ושלל הסיבוכים שזה יכול להביא עימו כמו רגל סוכרתית, התקפי לב. שבץ, פגיעה בכליות, וכן הלאה. משתתפי סדנת איזון והרזייה לומדים על הפעילות המטבולית של תאי שומן מסוימים, ועל הפרשת הכימיקלים המעלים את רמות הדלקת בגוף. כלומר, על הפעילות המובילה לכדי צבירת שומן סביב הכבד. זה כשלעצמו מהווה גורם סיכון להתנגדות אינסולין. מה שיכול להוביל, כאמור, לסוכרת סוג 2. על כן, במסגרת טיפול בסוכרת 2 לשיטתי, אנחנו מאמצים התנהלות תזונתית אשר תמנע הצטברותם של תאי שומן המעלים את רמות הדלקת בגוף, ושואפים להוריד את התנגדות האינסולין.

בהינתן התנגדות אינסולין, תאי הגוף פשוט לא מגיבים בצרוה תקינה לאינסולין. עקב כך, הלבלב מייצר יותר אינסולין על מנת לגורם לתאים להגיב. הרעיון הוא, שייצור מספק של אינסולין, יכול לסייע לאיזון רמות הסוכר בדם. על כן, הלבלב ממשיך לייצר, עד לנקודה בה אינו יכול לעמוד בקצב. לאחר מכן, רמות הסוכר בדם מתחילות לעלות. בתחילה, יעלו רמות הסוכר בדם אחרי ארוחות, ואז יעלו רמות הסוכר בדם בצורה רציפה. וזו פחות או יותר הדרך הידועה לנו, מבחינה רפואית, להיווצרותה של סוכרת סוג 2. על כן, במסגרת טיפול בסוכרת 2, לשיטתי, אנחנו מיישמים כלים על מנת למנוע מרמת הסוכר לעלות כך, ולצמצם את הפרשת האינסולין מלכתחילה לסטנדרט ראוי ורצוי.


לסיכומו של דבר

ישנם מספר גורמי סיכון המיוחסים לסוכרת סוג 2. במסגרת טיפול בסוכרת 2 לשיטתי, אנחנו מתייחסים לשורש הדבר, כפי שאני רואה אותו. לאחר כ-14 שנה בבתי חולים, הסמכה כאחות סוכרת, עבודה עם רופאים שלדעתי ממש הבינו לעומק המחלה וקריאה של 100 מאמרים מדעיים, פיתחתי שיטה, מודל מגן הבריאות המטבולית, המאפשרת לאנשים להביא לנסיגת הסוכרת ואף מניעתה. למידע נוסף על השיטה ולפרטים נוספים על סדנת איזון והרזייה, ניתן ליצור עימי קשר כעת.

שיתוף:

מאמרים נוספים

תפקוד מיני וסוכרת

הפעם אני מתראיינת אצל שלומית וולפין מומחית לשיפור התפקוד המיני לגברים באמצעות התת מודע. מחברת הספר "נראה אותך

צרו קשר

דילוג לתוכן