טיפול בסוכרת ללא תרופות

טיפול בסוכרת ללא תרופות

אם תרצו, אין זו אגדה. ואם תרצו טיפול בסוכרת ללא תרופות, אין זו אגדה, אלא ממש הגדה. ומה יש להגיד? שסוכרת היא תופעה, סימפטום, להתנהלות לא מודעת ו/או לא מיטיבה עם תזונה. כאשר יודעים מה להכניס לגוף, מתי וכמה, אנחנו מיודעים ומבינים מה האפשרויות שלנו. אנחנו בשליטה על מה שנכנס, מבינים מה השפעותיו על הגוף ויכולים לסייע לגוף שלנו לחזור לבריאות מיטיבה: "חסינת סכרת". האם באמת ניתן לרפא סכרת בלי תרופות? ובכן, הוכחתי שוב ושוב שזה אפשרי. כל זאת ועוד, בכתבה הבאה. להמשך והרחבת השיח, ניתן פשוט לדבר איתי, אשמח להסביר את שלל המושגים המקצועיים שנציף בפסקאות הבאות.

טיפול בסוכרת ללא תרופות
טיפול בסוכרת ללא תרופות


מדוע חשוב לפתח מודעות למה שאנחנו מכניסים למערכת?

מתוך המחקר שלי עד כה, אשר כלל 14 שנות עבודה בבתי חולים, עבודה לצד רופאים שבאמת מבינים בסכרת וקריאת 100 מאמרים מדעיים, גיליתי כי תזונה היא מקור הכל. לפחות כשזה נוגע לסכרת. על כן, במסגרת טיפול בסוכרת ללא תרופות, הדגש הראשון הוא לוודא כי מטופליי אוכלים נכון. אין תורה מסיני, או חוברת הנחיות אחידה. כל מטופל לומד איך להבין עבור עצמו מה נכון ומיטיב עבורו. מדוע חשוב כל כך לפתח מודעות למה שאנחנו אוכלים וכיצד זה משפיע על גופנו? ובכן, כשאנחנו לא מודעים, אנחנו פשוט הולכים על מה "שמרגיש טוב". לא משנה כמה זה מקפיץ את רמות הסוכר בדם, לא באמת משביע ולא באמת מזין.

למעשה, יכול להיות שמתוך חוסר מודעות, דווקא נחפש את מה שמרגיש "מקפיץ ומהנה", במקום מה שהגוף באמת רוצה וצריך. על כן, בכתבה הזאת, נתרכז באכילה נוחה ועל פי עקרונות מדעיים, כפי שהייתי ממליצה למטופלים שבאו לדרוש ממני טיפול בסוכרת ללא תרופות.


מדוע חשוב ללמוד על מגנון השובע במסגרת טיפול בסוכרת ללא תרופות?

ראשית כל, אנחנו רוצים להבין איך מרכיבים צלחת מאוזנת שתעורר שובע, תשמור על רמות סוכר תקינות ותעזור לרדת במשקל. במילים אחרות, אנחנו רוצים גם להבין איך עובד מנגנון הרעב והשובע, ולהתייחס בהתאם למה שאנחנו אוכלים על מנת למנף את פעולתו לבריאות מיטיבה.  יש לציין, שיש אנשים שפשוט לא מבינים כיצד מנגנון הרעב שלהם עובד. הם חושבים שאם הם לא יאכלו פחמימות וקטניות (כמו אורז, עדשים, קינואה, בורגול, כוסמת, דגנים וכו') – לגוף לא תהיה אנרגיה ו/או יתעורר רעב.

אך אני גיליתי, שהתוצאה הכי טובה שניתן לצפות לה (במקרה ממוצע) מאכילת פחמימות היא שלוש שעות שובע מקסימום בין ארוחה לארוחה. כלומר, העצה הזאת לא עושה את העבודה. אז מה כן יכול לסייע בתחושת שובע משמעותית וטובה? ובכן, מטופלים המגיעים אליי לשם טיפול בסוכרת ללא תרופות, מגלים כי שובע נמדד על ציר זמן. כלומר, הזמן שבו יש שובע פיזיולוגי לאחר ארוחה. שובע של 3 שעות בין ארוחות, זה לא תקין. הזמן בין ארוחת בוקר, צהריים וערב (והארוחות הקטנות בין לבין), הוא לא הזמן הכי מקסימלי שניתן להישאר בו שבעים.


מה תחושת השובע יכולה לסמן לנו?

תחושת השובע, מושפעת מהרכב הארוחה. ניתן למדוד את השובע בשעות. חלבון ושומן משביעים יותר מאשר פחמימות, כאשר מודדים לאורך זמן. זאת עקב החומרים החיוניים הנמצאים בהם, כמו חומצות אמינו. תפקידן של חומצות שומן הוא להזין את הגוף, לסייע בבניית התאים, הרקמות, השרירים. גלוקוז (אם כבר מדברים על פחמימות), הולך ברובו לאגירה של שומן. במילים אחרות, בפחמימות אין משהו חיוני (משהו שהגוף לא יודע לייצר עצמו. הגוף כן יכול לייצר גלוקוז בעצמו, מהכבד, לדוגמה). וכשאין משהו חיוני, הגוף מדווח שחסר לו משהו שהוא לא יודע לייצר בעצמו, והוא לא קיבל מבחוץ. בפחמימות אין חומר מזין שכזה. כשפחמימות מתפרקות, מה שנוצר הוא גלוקוז, סיבים וחומרים אחרים שניתן להשיג אותם גם מביצה, דג, בשר או ירקות.


מהי אחת ממטרותיו של טיפול בסוכרת ללא תרופות?

לסיכומו של נושא, אם נחזיר את זה לקרקע, הרי שתזונה מאוזנת כוללת את הרכיבים שהגוף באמת צריך, ולא מתכוון לייצר בעצמו. בהינתן כך שסיפקנו לגוף את החומרים הללו, תחושת השובע תאמיר לזמן רב יותר. ובכך, נוכל להימנע מרכבת ההרים של אכילת פחמימות, תחושת רעב, אכילת פחמימות וחוזר חלילה – תופעה, שיכולה להוביל לגורמי סיכון. טיפול בסוכרת ללא תרופות נועד להתייחס לגורמי הסיכון הללו, כדרך התייעלות תזונתית בצלחת.


מה חשיבותם של גרלין ולפטין ומה אנחנו לומדים לגביהם במסגרת טיפול בסוכרת ללא תרופות?

הבה נדבר רגע על תחושת הרעב. לא מדובר בקסם מיסטי (תלוי איך מסתכלים על זה), אלא מפעילות של שני הורמונים – גרלין ולפטין. ניתן לראות בכל אחד מהם כמעין גיבור, שלכל אחד מטרה משלו. יש המכנים את הגרלין המופרש בתאי הקיבה כהורמון הרעב.  כאשר הגרלין יושב נחת ולא עולה, אין תחושת רעב. מתי זה קורה? כאשר יש אוכל בקיבה והיא מעכלת. עד כה, הכל טוב. אלא כאשר אנחנו מכניסים פחמימות למשוואה, הסוכר עולה, וכך גם האינסולין. וכאשר האוכל מתרוקן מהקיבה הסוכר מתחיל לרדת בדם. ואז הגרלין, בתגובה, מתרומם. וזה בהחלט היה תפקידו בתקופות קדומות יותר – לשמור על בני האדם, כמנגנון הישרדות.  במילים אחרות, אם סוכר יורד עולה סימן שצריך לאכול. ועל כן, הגרלין ייצר בגוף תחושה של אי נוחות. רעב.

על כן, אם יש רעב, סביר שהגרלין עלה. כלומר, הסוכר בדם ירד. חשוב לשאול ולבדוק עם עצמנו מאיפה נובע הרעב, מה השפיע על הגרלין ואם אכלנו מספיק חלבון. ובכך, נוכל למנוע אכילת יתר, ואפילו אכילה לא מודעת ושלא נדבר על אכילה רגשית. ובכך, כאמור, לצמצם גורמי סיכון אותם אנחנו מבטלים ומצמצמים כדרך טיפול בסוכרת ללא תרופות לשיטתי.

אבל מה לגבי לפטין? ובכן, תפקידו לשמש כבלם רעב ולהגביר את תחושת השובע. הלפטין מופרש מתאי השומן, בתגובה לעלייה ברמת סוכר בדם. אם הסוכר עולה, הלפטין עולה ומייצר תחושת שובע. מדובר בהליך שלוקח זמן. על כן, יש סיבה לאכול לאט. תחושת שובע אמיתית יכולה להגיע לאחר 20 דקות בערך. גם שתייה של נוזלים יכולה לייצר תחושת שובע, כמעט באופן מידי. שלוקים גדולים, לגימות גדולות, יכולות להשפיע גם כן על תחושת השובע.


לסיכומו של דבר,

על כן, תחושת הרעב היא לא דרישה לאוכל, היא יכולה להוות סממן. סממן לכך שצריך לאכול יותר חלבון ולהעניק לגוף יותר חומרים חיוניים, סממן לזה שהגרלין עלה, סממן לזה שאפשר לאכול יותר לאט וכן הלאה. ניתן לבדוק מה המענה המדויק והמתאים יותר, מבלי להוסיף מזונות באופן לא מודע. שכן, אנשים שמרגישים שהסוכר שלהם יורד ורוצים להעלות אותו בחזרה על מנת לחוות את ה-"היי", עלולים לחשוב שצריכת מזונות עתירי פחמימה הם פתרון טוב לכך. ובכן, במסגרת טיפול בסוכרת ללא תרופות אנחנו מעלים את המודעות, ומשנים את ההתנהגות. ובכך, גם בלי תרופות, מביאים להפחתה ונסיגה בתופעת הסכרת.

למידע נוסף ולהרחבת השיח בנוגע למה שעסקנו כאן, ניתן ליצור עימי קשר. הגישה שלי מהפכנית, יצירתית והוליסטית ואשמח לדבר איתך על מנת לבדוק התאמתך לתהליך.

שיתוף:

מאמרים נוספים

צרו קשר

דילוג לתוכן