ב-2019, קבוצת מדענים מאוניברסיטת
וושינגטון לקחה 445 אנשים
ומתוכם דרך סינון קפדני,
הם בחרו 67 יחידי סגולה.
המדענים חיפשו אנשים
שלא לוקחים תרופות.
שלא שותים אלכוהול.
שלא חולים במחלות אחרות.
אנשים שהבעיה היחידה
שלהם היא מה שקורה בכבד…
ומה שהם עשו איתם,
זה לתת להם לשתות מים עם ״סימון״…
כמו לשים מדבקה זוהרת על כל טיפת מים
כדי לעקוב אחרי מה שקורה לכל ביס שהם אוכלים.
הם חילקו את האנשים ל-3 קבוצות:
קבוצה 1: משקל תקין ובריאים
קבוצה 2: משקל עודף אבל בריאים
קבוצה 3: משקל עודף עם כבד שומני
במשך 5 שבועות, כולם שתו את המים המסומנים.
כל יום.
בבוקר, בצהריים, בערב.
דקרו אותם כל שעה,
נתנו להם אוכל רגיל.
ועקבו אחרי כל מולקולה.
מה הם גילו??
תחזיקו חזק…
אצל האנשים הרזים, 11% מהשומן בכבד הגיע מפחמימות.
אבל אצל אנשים עם כבד שומני?
שלושים ושמונה אחוז!
כמעט 40% מהשומן בכבד הגיע ישירות מהלחם, הפסטה, האורז…
״רגע רגע רגע, בתאל מה זה אומר בעצם??״
אני אסביר…
דמיין שאתה אוכל פרוסת לחם לבן.
הלחם נכנס לבטן, מתפרק לסוכרים קטנים, ומגיע לכבד שלך.
עכשיו, אצל אנשים בריאים, הכבד אומר: "יופי! אנרגיה! בוא נשרוף אותה!"
אבל אצל אנשים עם כבד שומני?
הכבד לוקח את הסוכר ו-ה-ו-פ-ך אותו לשומן.
כן, שמעת נכון.
הכבד שלך הופך פחמימות לשומן
פי 3 יותר מאדם רזה.
כמו מפעל שמקבל חיטה ומוציא… חמאה.
24 שעות ביממה. 7 ימים בשבוע. בלי הפסקה.
וככל שיש יותר סוכר בדם… ככל שיש יותר אינסולין…
המפעל עובד מהר יותר!
אבל החוקרים לקחו את המחקר צעד קדימה,
והורידה 6 אנשים אמיצים מהקבוצה הפחות בריאה
ב-10% מהמשקל.
הם חזרו למעבדה.
והתוצאות?
יצירת שומן מפחמימות צנחה ב-35%.
כמות השומן בכבד? ירדה בחצי!
ח-צ-י!
כאילו מישהו נכנס למפעל וכיבה חצי מהמכונות…
החוקרים סיכמו את זה במשפט אחד חד:
"רמות גבוהות של סוכר ואינסולין מכריחות את הכבד לייצר שומן."
מכריחות.
זו לא בחירה. זו לא גנטיקה. זו תגובה אוטומטית.
וזה אומר…
שלכל ירידה קטנה במשקל יש השפעה עצומה…
ומכאן השאלה היא, אז איך אני יורד במשקל
כשפחמימות זה כזה… טעים…
האמת היא, שהרבה ממה שאנחנו עושים במרכז
זה לפתור את התלות באוכל, להחזיר שליטה,
וברגע שיש שליטה אתה משנה את המדדים
ואת החיים די בקלות.
אנחנו עוד נדבר על זה,
אבל בנתיים היה לי חשוב להביא לך מחקר
אמיתי, אמין שיתן לך איזו נקודת אור.
להיות בריא זה יותר קל ממה שזה מרגיש
או שנדמה לנו.



